c S
Vlada danes tudi o dodatnem pokojninskem zavarovanju policistov 14.03.2019 08:06 Ljubljana, 14. marca (STA) - Vlada bo na današnji seji med drugim obravnavala predlog spremembe zakona o organiziranosti in delu v policiji, s katerim se uresničuje zahteva iz sporazuma o razreševanju stavkovnih zahtev med vlado in policijskima sindikatoma glede dodatnega pokojninskega zavarovanja policistov, so sporočili z vlade.

Ministri bodo na mizi imeli tudi predlog novele zakona o nalogah in pooblastilih policije. Glavni razlog za spremembe zakona je popolna implementacija direktive EU o uporabi podatkov iz evidence podatkov o potnikih za preprečevanje, odkrivanje, preiskovanje in pregon terorističnih in hudih kaznivih dejanj v slovenski pravni red.

Vlada bo obravnavala tudi predlog dopolnitev zakona o letalstvu. Kot so zapisali na vladi, je cilj predloga zagotovitev implementacije direktive EU v nacionalni pravni red na področju obveznosti letalskih prevoznikov za prenos podatkov iz sistema rezervacij letalskih vozovnic. Ta zavezuje letalske prevoznike k pošiljanju teh podatkov policiji, in določa, katere podatke je potrebno poslati, na kakšen način, v katerih primerih, kdaj in komu pošiljati predmetne podatke.

Na dnevni red seje vlade je uvrščen še predlog novele zakona o davčnem postopku. Njen glavni cilj je prenos evropskih direktiv, na podlagi katerih se med drugim razširja področje uporabe obvezne avtomatične izmenjave podatkov na potencialno agresivne čezmejne davčne aranžmaje ter nadgrajuje obstoječe mehanizme za reševanje čezmejnih davčnih sporov.