c S
Na kratko iz gospodarstva 13.03.2019 17:05 Ljubljana, 13. marca (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Delegacija ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti na čelu z državnim sekretarjem Tilnom Božičem je v ponedeljek in torek sodelovala na vrhu o digitalizaciji Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD). Vrh je zaokrožil dveletni projekt OECD Going Digital, v okvirju katerega je OECD uspel posneti obstoječe stanje ter začrtati prihodnje delo na ključnih področjih digitalizacije: izboljšanemu dostopu, učinkovitosti uporabe, razmahu inovacij, zagotavljanju zaposlitev, promociji socialne blaginje, krepitvi zaupanja ter spodbujanju odprtosti trga. Božič se je ob robu vrha pogovarjal direktorjem za zaposlovanje, delo in socialne zadeve pri OECD Stefanom Scarpetto ter z vodjo oddelka za socialno politiko na OECD Moniko Queisser, so danes sporočili z ministrstva.

V Madridu poteka svetovni kongres ATM (Air Traffic Management), v okviru katerega so podelili nagrade Single European Sky Award. V kategoriji Network Performance je nagrado prejel projekt South East Common Sky Initiative Free Route Airspace (SECSI FRA - čezmejni zračni prostor brez zračnih poti) izvajalcev navigacijskih služb Slovenije, Avstrije, BiH, Hrvaške ter Srbije in Črne gore. Projekt SECSI FRA, ki je bil implementiran februarja lani, predstavlja združitev dveh obstoječih volumnov čezmejnega zračnega prostora brez zračnih poti - SAXFRA (slovensko-avstrijski čezmejni zračni prostor brez zračnih poti) in SEAFRA (čezmejni zračni prostor brez zračnih poti na področju Hrvaške, BiH, Srbije in Črne gore), so sporočili iz Kontrole zračnega prometa Slovenije.

Mednarodni turistični portal za zahtevnejše potnike Luxury Travel Guide je letos za evropskega zmagovalca v kategoriji luksuznih posestev imenoval Posestvo Brdo pri Kranju, s katerim upravlja javni gospodarski zavod Brdo. Kot so danes sporočili z Brda, je posestvo očarljiva kombinacija slikovite narave in zgodovinsko pomembne lokacije, celotno posestvo je imenovano za kulturni spomenik, naravno vrednoto državnega pomena ter varovano območje Natura 2000, ki predstavlja dom za več kot 1000 rastlinskih in 1500 živalskih vrst.

Družba KD Group je za 17. april sklicala skupščino, na kateri bodo delničarji med drugim odločali o soglasju k pripojitvam družb KD Kapital in KD Kvart h KD Group, seznanili pa se bodo tudi z odstopom Gabrijela Škofa z mesta člana upravnega odbora družbe in odločali o imenovanju Gregorja Sluge za člana upravnega odbora, izhaja iz sklica skupščine, objavljene v časopisu Dnevnik.

Nadzorni svet Krke je s torkom zapustil Hans-Helmut Fabry, na ta dan je predsednik nadzornikov Jože Mermal prejel tudi njegovo odstopno izjavo. Fabry, ki bo predvidoma začel sodelovati z družbo, ki Krki neposredno konkurira, se je v dopisu članom nadzornega sveta in uprave zahvalil za konstruktivno sodelovanje, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Krke.

Izolsko podjetje Dinit Card Services, ki je v lasti bančne skupine Corner Bank Group, je lani ustvaril 5,79 milijona evrov prihodkov, kar predstavlja 20,8 odstotka več kot leto prej. Ob tem je Dinit Card Services, eno vodilnih podjetij s področja finančne tehnologije v regiji, za 6,7 odstotka povečal tudi število zaposlenih, so sporočili iz podjetja.

Ljubljanska borza je opravila revizijo sestave in računskih parametrov indeksa SBI TOP. Sestava indeksa se ne bo spremenila. Od ponedeljka bodo veljali računski parametri, ki jih je postavila borza, v listi kandidatov za vključitev in izključitev iz indeksa ni nobenega podjetja, je borza danes sporočila prek svoje spletne strani.