c S
Na kratko iz gospodarstva 13.03.2019 07:19 Ljubljana, 12. marca (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Vlada je danes v načrt razvojnih programov za obdobje 2019-2022 uvrstila LIFE integriran projekt za okrepljeno upravljanje Nature 2000 v Sloveniji. Za projekt je v osmih letih namenjenih okoli 17 milijonov evrov, od tega 60 odstotkov zagotavljajo sredstva EU, 40 odstotkov pa partnerstvo. Ministrstvo za okolje in prostor, ki je vodilni partner, zagotavlja okoli 4,9 milijona evrov, ostalih 14 partnerjev pa okoli dva milijona evrov. Projekt je razdeljen v štiri faze po dve leti, med drugim pa bodo izvedli šest prednostnih ohranitvenih projektov, načrtovanih v Programu upravljanja območij Natura 2000 2015-2020, ki jih ne bo mogoče financirati iz kohezijskih sredstev, ter analizirali obstoječi in pripravili novi programa upravljanja območij Natura 2000 za obdobje 2021-2026, so sporočili po seji vladnega odbora za gospodarstvo.

Skupščina Kluba slovenskih podjetnikov (SBC) je danes za nov enoletni mandat na čelu tega združenja imenovala predsednika uprave družbe Postojnska jama Marjana Batagelja, za novega člana upravnega odbora pa lastnika podjetja Siliko Janeza Koprivca. Na skupščini se je predstavilo 15 novih članov kluba. V tem gospodarskem interesnem združenju je trenutno 172 članov, so sporočili iz SBC.

Družba Rafis, delničarka družbe H&R, ki je prek Hidrie Holdinga lastnica Hidrie, je sporočila, da ne deluje usklajeno z nobenim drugim delničarjem H&R in da dosega prag pomembnega deleža. Od sredine lanskega junija je imetnica 204.927 delnic družbe H&R, kar predstavlja 23,21 odstotka glasovalnih pravic v družbi in 23,54 odstotka glasovalnih pravic izdanih delnic družbe, ki so vpisane pri KDD, je danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočila članica upravnega odbora H&R Urška Svetlik.

Hofer bo do konca letošnjega leta jajca iz baterijske reje odstranil tudi iz izdelkov lastnih blagovnih znamk, potem ko je iz ponudbe že umaknil sveža jajca iz te reje. V sodelovanju z dobavitelji jih bo nadomestil z jajci iz ekološke, proste ali talne reje, so danes sporočili iz trgovske družbe.