c S
Evropska sredstva za spodbude za zagon inovativnih podjetij 09.03.2019 22:00 Ljubljana, 08. marca (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis za spodbude za zagon inovativnih podjetij v letošnjem letu. Višina sredstev za ta namen znaša nekaj več kot 2,1 milijona evrov, od tega bo evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 1,5 milijona evrov.

"Namen razpisa je razvoj podprtih podjetij in uspešen prenos razvojnih idej podjetnih posameznikov oz. skupin v tržno uspešne podjeme in ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij s potencialom rasti, s poudarkom na razvoju in komercializaciji proizvodov, procesov in storitev," so danes sporočili iz vladne službe.

Cilji razpisa, na katerega se lahko prijavijo mikro in mala podjetja, je uspešno poslovanje večine podprtih podjetij, ki zaposlujejo, ustvarjajo čisti prihodek od prodaje in poslujejo z dobičkom ter vstop strateškega investitorja oziroma vlagateljev tveganega kapitala v nekaj podprtih podjetjih.

Mlado inovativno podjetje, ki bo izpolnjevalo pogoje razpisa, bo lahko prejelo največ do 54.000 evrov subvencije v treh tranšah za dosežene minimalno zahtevane cilje.