c S
Na kratko iz gospodarstva 08.03.2019 20:00 Ljubljana, 08. marca (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Skupina Impol je 7. marca podpisala pogodbo o nakupu dodatnega, obvladujočega deleža v družbi Alcad iz Slovenske Bistrice, s čimer je iz pridružene postala njena odvisna družba, je danes na spletni strani Ljubljanske borze objavil Impol. Pred spremembo je imel Impol v Alcadu 32-odstotni delež.

Člani Sveta Ljubljanske urbane regije (Svet LUR), ki ga sestavljajo župani 26 občin osrednjeslovenske regije, so za predsednika Sveta LUR tudi v tem mandatu soglasno potrdili župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića, namestnik predsednika pa ostaja župan Občine Brezovica Metod Ropret. Prvi seji županov v novem mandatu - regija je po lokalnih volitvah v letu 2018 dobila sedem novih županov - je prisostvoval tudi minister za razvoj, strateške projekte in kohezijo Iztok Purič, ki je podal usmeritve za nadaljnje aktivnosti, ki čakajo regijo v pripravi na novo finančno perspektivo 2021-2027, so sporočili iz Regionalne razvojne agencije LUR.