c S
Adria Mobil bo širila proizvodnjo 10.03.2019 07:11 Novo mesto, 09. marca (STA) - Novomeška družba Adria Mobil namerava razširiti proizvodnjo na območju svoje novomeške tovarne. Tovarniške površine naj bi letos razširili za 3800 kvadratnih metrov, če bo trg karavaninga še naprej rasel, pa naj bi v prihodnjih letih imeli možnost skupne tovarniške površine postopno razširiti za skupaj 12.000 kvadratnih metrov.

Iz Adrie Mobil so sporočili, da letos načrtujejo širitev tovarniških površin za 3800 kvadratnih metrov, s to širitvijo pa nameravajo okrepiti zmogljivosti proizvodnje karoserijskih elementov za počitniške prikolice in avtodome, so dodali.

Hkrati so poudarili, da pri tem ne gre zgolj za naložbo v nepremičnino, temveč predvsem za naložbo v nove tehnologije, s katerimi "postajajo njihovi procesi prijaznejši tako za okolje kot za ljudi".

Po podatkih Adrie Mobil, ki se ukvarja s proizvodnjo vozil za prosti čas oz. počitniških prikolic, avtodomov in t. i. vanov, ki so pod blagovno znamko Adria prisotni v vseh državah Evrope in širše, njen kompleks na novomeški Straški cesti, na katerem delujejo od leta 2005, pokriva 15 hektarjev zemljišča, medtem ko njen proizvodni kompleks za zdaj dosega dobrih 38.000 kvadratnih metrov.

Družba zaposluje 1100 ljudi, od teh jih več kot 700 dela v neposredni proizvodnji.

Adria Mobil, ki je od leta 2017 del francoske skupine Trigano, je zaradi prehoda na novo poslovno obdobje znotraj te oz. zaradi uskladitve z njenimi drugimi družbami v skrajšanem poslovnem letu od začetka januarja do konca avgusta lani prodala 9850 svojih izdelkov oz. počitniških prikolic, avtodomov in vanov, s čimer je primerljivo predlansko prodajo presegla za 13 odstotkov, so še navedli v družbi.