c S
Na kratko iz gospodarstva 08.03.2019 07:17 Ljubljana, 07. marca (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

David Benedek od 28. februarja ni več član uprave Gorenjske banke, kaže objava na spletni strani Ajpesa. V upravi ostajata predsednik uprave Mario Henjak, ki je bil imenovan septembra, dovoljenje Banke Slovenije pa je dobil decembra lani, in članica Mojca Osolnik Videmšek. Gorenjska banka je v 77,7-odstotni lasti srbske AIK banke, v teku je tudi prevzemna ponudba za odkup preostalih delnic, ki se izteče 13. marca.

NLB Skupina bo v petek ob 13. uri objavila nerevidirane finančne izkaze za leto 2018. Spletni prenos s predstavitvijo rezultatov bo potekal v ponedeljek ob 15. uri, je banka sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze. V prenosu bo uprava banke predstavila rezultate poslovanja, predstavitvi pa bodo sledila vprašanja in odgovori.

Tehnološki park Ljubljana je v sredo obiskal predsednik avstrijskega državnega zbora Wolfgang Sobotka z delegacijo. Avstrija je namreč največji investitor v slovensko gospodarstvo, na drugem mestu glede na število turistov in tretji najpomembnejši zunanjetrgovinski partner Slovenije. Direktor Tehnološkega parka Matej Cerar je Sobotki in gostom predstavil vizijo razvoja Ljubljane v inovativno prestolnico in regije v destinacijo za podjetništvo. Delegacija je ob tem obiskala več tam delujočih podjetij, so še sporočili iz Tehnološkega parka.