c S
Ljubljanica le do nekaj delnic Name 07.03.2019 09:11 Ljubljana, 07. marca (STA) - Družba Ljubljanica v lasti Trigala, ki je skupno podjetje Zavarovalnice Triglav in nemške družbe za upravljanje naložb KGAL, je naletela na le skromen odziv delničarjev trgovskega podjetja Nama za prevzem. V času trajanja ponudbe je ponudbo sprejelo 16 delničarjev, ki so imeli skupaj v lasti 1496 delnic oz. 0,16 odstotka vseh.

Ponudba za prevzem je trajala od 2. februarja do 4. marca, družba za finančne storitve Ljubljanica pa je za vsako delnico ljubljanske veleblagovnice ponujala 23 evrov. Vrednost prevzema celotne družbe bi bila tako 21,9 milijona evrov.

Družba Ljubljanica, ki ob objavi prevzemne ponudbe ni imela v lasti še nobene delnice Name, zdaj torej postaja njena 0,16-odstotna lastnica. Prevzemna ponudba je uspešna, je zapisala v obvestilu o izidu prevzemne ponudbe, danes objavljenem v časniku Delo.

Z delnicami Name se trguje v standardni kotaciji Ljubljanske borze, kjer se je njihova cena nazadnje oblikovala pri 23,40 evrih. Pred objavo ponudbe za prevzem se je tečaj gibal okoli 20 evrov.

Največji lastniki Name, Zavarovalnica Triglav, Adriatic Slovenica in Triglav skladi, so skušali Namo prodati v letih 2016 in 2017, a niso prejeli nobene zavezujoče ponudbe za nakup.

Nama je bila kot prva slovenska veleblagovnica ustanovljena leta 1946. Lani je bilo za družbo leto prestrukturiranja z novo strategijo. Ta do leta 2021 temelji na razvoju in izboljšanju poslovanja trgovske in nepremičninske dejavnosti.