c S
GZS bo podelila nagrade za posebne dosežke 07.03.2019 07:34 Ljubljana, 07. marca (STA) - Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) bo zvečer v Cankarjevem domu podelila 51. nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Nagrade, ki jih podeljujejo že od leta 1969, prejmejo najvidnejši gospodarstveniki, ki s svojim delovanjem pomembno sooblikujejo gospodarsko in širše družbeno okolje.

Nagrade, ki so najstarejša in najprestižnejša tovrstna priznanja v Sloveniji, so namenjene gospodarstvenikom in gospodarstvenicam, ki trajnostno ustvarjajo presežke - imajo večletne odlične rezultate na domačem in svetovnih trgih, razpolagajo z inovativno poslovno filozofijo in ravnajo s premišljenimi poslovnimi potezami.

Doslej je nagrado prejelo 362 gospodarstvenikov in gospodarstvenic. Letošnji nagrajenci se bodo že zgodaj popoldne predstavili na novinarski konferenci, priznanja pa jim bodo izročili na večerni prireditvi v Cankarjevem domu.

Slavnostni govornik na njej bo predsednik republike Borut Pahor, udeležili pa se je bodo med drugim tudi predsednik DS Alojz Kovšca, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec ter minister za zunanje zadeve Miro Cerar.

Lani so nagrade GZS prejeli Matjaž Omladič iz podjetja Novem Car Interior Design, Iztok Špan iz podjetja Tajfun Planina, Robert Golob iz podjetja Gen-I, Mark Pleško iz podjetja Cosylab, Rado Čulibrk iz podjetja Niko, Ivan Kralj iz podjetja Arex, Flora Cvetka Tinauer iz podjetja Eba, Branko Kamenšek iz podjetja Lek Veterina in Borut Čeh iz podjetja Labena.