c S
Na slovenjgraškem sodišču se nadaljujejo obravnave tožb zoper Verbund 06.03.2019 15:54 Slovenj Gradec, 06. marca (STA) - Na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu je danes potekala obravnava tožbe zavarovalniške družbe Adriatic Slovenica proti avstrijski družbi Verbund zaradi škode v poplavljanju reke Drave novembra 2012. Sodnik Simon Došen se je odločil za postavitev sodnega izvedenca meteorološke stroke, nadaljevanje obravnave pa preložil za nedoločen čas.

Družba Adriatic Slovenica od avstrijskega upravljavca hidroelektrarn na Dravi, družbo Verbund, zaradi škode v poplavah terja 71.600 evrov odškodnine.

Glede postavitve izvedenca v postopku, ki teče pred slovenjgraškim sodiščem, je odvetnik družbe Adriatic Slovenica Marko Globevnik danes ocenil, da bi bilo varčneje, če bi v sodnem postopku uporabili izvedensko mnenje Inštituta za vodarstvo, ki ga je pridobilo Okrožno sodišče na Ptuju. A se zagovornik Verbunda, odvetnik Matej Brajnik, s tem ni strinjal. Dejal je, da naj se vsak dokaz izvaja ločeno v vsakem postopku.

Tako kot drugi oškodovanci v poplavljanju reke Drave novembra 2012, tudi v Adriatic Slovenici krivdo za tako naraslo Dravo pripisujejo Verbundu, ki pa krivdo zavrača.