c S
Na čelo družbe Weiler Abrasives prihaja Jože Kaligaro 06.03.2019 14:59 Maribor, 06. marca (STA) - Vodenje mariborsko-zreškega proizvajalca umetnih brusov in tehničnih tkanin Weiler Abrasives bo sredi marca prevzel Jože Kaligaro. Sedanji direktor Matjaž Merkan, ki je družbo, prej imenovano SwatyComet, uspešno vodil in jo integriral v Weiler Abrasives Group, ostaja v družbi kot svetovalec vodstva do konca aprila.

"Sporazumna odločitev vodstva in lastnikov podjetja za menjavo vodstva je bila sprejeta konec lanskega poslovnega leta na pobudo dosedanjega direktorja družbe Merkana, ki je podjetje uspešno vodil od leta 2013, v tem obdobju pa pomembno povečal obseg poslovanja ter uspešno zaključil postopek prodaje in integracijo v Weiler Abrasives Group. Vizija in strategija ostajata nespremenjeni," so danes sporočili iz družbe.

Ameriški lastnik podjetja, ki je nastal iz mariborskega Swatyja in zreškega Cometa, je ocenil, da Merkan podjetje zapušča v odlični kondiciji in z izjemno vodstveno ekipo. "V Jožetu Kaligaru smo ob njegovih bogatih izkušnjah na področju vodenja industrijskih podjetij prepoznali pravo osebo za nadaljevanje začrtane poti med vodilna podjetja na globalnem trgu abrazivov," so pojasnili.

Družba Weiler Abrasives bo letos obeležila 140-letnico delovanja. Lani je 825 zaposlenih ustvarilo 81,1 milijona evrov prihodkov od prodaje. To je dva odstotka manj kot predlani, predvsem na račun upada prodaje v segmentu izdelkov za kovinskopredelovalno industrijo ter podražitve surovin. Družba pa je pomembno rast beležila na trgih zahodne Evrope in odločneje vstopila na indijski trg, so navedli.