c S
Premoženje Ilesa v stečaju naprodaj z zbiranjem ponudb 06.03.2019 13:47 Idrija, 06. marca (STA) - Ker je bila novembra lani dražba nepremičnin Ilesa v stečaju neuspešna, se je stečajni upravitelj Janez Golob odločil za prodajo z zbiranjem ponudb. Naprodaj so večji proizvodni objekt z zemljiščem in opremo, manjša upravna stavba in blagovna znamka Mali princ.

Proizvodne prostore Ilesa ima v najemu Hidria, ki jo, kot je Golob povedal za STA, zanima tudi odkup najetih prostorov. Blagovno znamko Mali princ najema podjetje Mlinar&Mlinar. Zato Golob pričakuje, da mu bo to lastnino Ilesa uspelo prodati.

Stečajni upravitelj pričakuje ponudbe do 8. maja, 15. maja pa napoveduje odpiranje ponudb. Na lanski dražbi je bil kompleks naprodaj po izklicni ceni 1,56 milijona evrov, sedaj so te nepremičnine naprodaj po izklicni ceni nekaj manj kot 1,1 milijona evrov.

Podjetje Iles, ki mu je vlada finančno pomagala leta 2013 in leta 2014, je v stečaju od maja 2017. Nad družbo se je nabralo preveč finančnih bremen iz preteklosti, veliki stroški proizvodnih prostorov in konkurenca s poceni pohištvom.