c S
Slovenjgraška občina uspešna pri prodaji zemljišč za vrstne hiše 06.03.2019 07:36 Slovenj Gradec, 05. marca (STA) - Mestna občina Slovenj Gradec je na današnji dražbi uspešno prodala dva sklopa zemljišč za gradnjo dveh vrstnih hiš na Ozarah. S tem so prodane vse parcele na območju, kjer je predvidenih osem vrstnih hiš, so za STA pojasnili na občini. Občina si letos od prodaje nepremičnin v občinskem proračunu obeta priliv v višini dobrih 860.000 evrov.

Oba sklopa zemljišč za današnjo dražbo sta bila prodana po izklicnih cenah, za vsak sklop je bil eden dražitelj. Za zemljišče v obsegu 428 kvadratnih metrov bo občina dobila dobrih 14.700 evrov, za zemljišče v skupni površini 397 kvadratnih metrov pa dobrih 13.600 evrov.

Slovenjgraška občina letos načrtuje prodaje še nekaterih nepremičnin. Med drugim bo na Ozarah prodajala še več parcel za individualno stanovanjsko gradnjo in za gradnjo blokov, skušala bo prodati tudi stavbna zemljišča na območju nekdaj predvidenih term in še nekatera druga zemljišča. Prodaje se bodo predvidoma začele spomladi, priliv, ki ga v proračunu za letos načrtuje občina iz naslova prodaje nepremičnin, pa je dobrih 860.000 evrov, so pojasnili na občini.

Slovenjgraška občina bo predvidoma še letos začela z gradnjo bloka s 54 neprofitnimi stanovanji, za kar je v teku javni razpis za izbor izvajalca gradbenih in obrtniških del. Sicer pa naj bi se v Slovenj Gradcu kmalu gradil še najmanj en blok, ki ga zasebnik načrtuje na Celjski cesti in ki bo imel 20 stanovanj.