c S
Na kratko iz gospodarstva 06.03.2019 07:37 Ljubljana, 05. marca (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Skupina Comtrade Group je ustanovila samostojno divizijo Voyego, v okviru katere bodo razvijali programsko opremo za letalske družbe in podjetja, ki so dejavna na področju mobilnosti kot storitve. Osredotočali se bodo na zagotavljanje mobilnih aplikacij, odzivnih spletnih mest letalskih družb in inovativnih plačilnih rešitev, ki letalskim družbam omogočajo hitro uvajanje novih načinov plačil. Med strankami so trenutno družbe Ryanair, AerLingus in Daimler, so danes sporočili iz Comtrada.

Najvišjo ponudbo za nekaj več kot 72-odstotni delež Intereurope, ki ga prodajajo banke, je po neuradnih informacijah Siola oddala britanska logistična družba Xpediator. Ta naj bi bila pripravljena plačati okoli 115 milijonov evrov, kar je približno 10 milijonov evrov več od drugega ponudnika, to je Pošte Slovenije. Da bo Pošta zvišala ponudbo, je malo verjetno. V pogajanjih pa bo odločilna cena, še navaja portal.

Družba KD Skladi je za ljubljanski Austria Trend Hotel odštela 14,2 milijona evrov, je za današnjo izdajo časnika Finance potrdil predsednik uprave družbe Luka Podlogar. Hotel je od družbe CA Immobilien Anlagen kupil investicijski sklad KD Adriatic Value Fund, ki ga upravljajo KD Skladi in ki se ukvarja z naložbami v nepremičnine. Sklad je z nakupom Austria Trend Hotela naložbeni portfelj razširil tudi na področje hotelirske dejavnosti.

Nadzorni svet Abanke se je danes seznanil z nerevidiranim poročilom o finančnem poslovanju banke v letu 2018, s poročilom o izvajanju zavez, danih Evropski komisiji, na dan 31. december lani in končnim poročilom Monitoring Trusteeja za prvo polletje lani, je na spletni strani Ljubljanske borze objavila Abanka.

Družba KD Group je prek spletne strani Ljubljanske borze danes sporočila, da so registrskemu organu predložili pogodbi o pripojitvi družbe KD Kapital in KD Kvart k družbi KD Group.

Union hoteli so imeli na zadnji februarski dan v registru delnic, ki ga vodi KDD Centralna klirinško depotna družba, 1.793.869 vseh izdanih delnic, od tega je lastnih 16.604 oz. 0,9256 odstotka, je podjetje objavilo na spletni strani Ljubljanske borze.