c S
Arman Koritnik novi predsednik uprave Javne razsvetljave 05.03.2019 13:03 Ljubljana, 05. marca (STA) - Donedavni direktor Termoelektrarne Šoštanj Arman Koritnik je prevzel vodenje družbe Javna razsvetljava, kjer bo kot predsednik uprave nasledil Igorja Hržiča. Ob prevzemu dolžnosti je Koritnik, kot so sporočili iz družbe, napovedal nadaljnjo širitev poslovanja ob skrbi za obstoječe kupce in partnerje.

Koritnik je v Javno razsvetljavo prišel po nekaj več kot treh letih vodenja Termoelektrarne Šoštanj (Teš), ki jo je predčasno zapustil konec februarja. Od marca 2010 do prevzema položaja direktorja Teša je bil predsednik uprave skupine Actual.

Koritnik je največji del poslovne poti deloval na področjih prestrukturiranja in finančne sanacije podjetij, optimizacije poslovanja in poslovnih procesov, reorganizacije in uvajanje informatizacije v poslovanje, priprave strateških razvojnih načrtov, upravljanja človeških virov in razvijanja poslovnih modelov na tuje trge.

"Veseli me, da prevzemam družbo v času, ko je čutiti močen razvojni zagon, zaznamovan z odpiranjem novih trgov v regiji in Sloveniji," je dejal ob prevzemu vodenja družbe. Ob tem je spomnil na nedavno pridobljen posel v Črni gori, kjer bo družba prenovila javno razsvetljavo v Podgorici.

Družba Javna razsvetljava je sicer od konca leta 2016 v večinski lasti kitajskega sklada China-CEE Fund, ki, kot so dodali v sporočilu za javnost, v celoti podpira novo razvojno strategijo družbe.