c S
Stečajna upraviteljica Aera v drugo prodajo upravne stavbe 05.03.2019 09:07 Celje, 05. marca (STA) - Stečajna upraviteljica celjskega Aera Alenka Gril bo drugič, tokrat na podlagi nezavezujočega zbiranja ponudb, skušala prodati upravno stavbo s pripadajočimi parkirišči in zelenicami, dve skladišči nevarnih odpadkov, kotlovnico in rezervoarja za gorivo. Rok za zbiranje ponudb se bo iztekel 6. maja.

Kot je razvidno iz objave na spletnih straneh Ajpesa, so predmet prodaje tudi umetniške slike, računalniška in ostala oprema v upravni stavbi ter oprema v obeh skladiščih nevarnih odpadkov in kotlovnici.

Interes za nakup upravne stavbe Aera, v kateri so zdaj številni najemniki, je po besedah Grilove precejšen. Upraviteljica ocenjuje, da lanska septembrska javna dražba za prodajo omenjenega premoženja ni bila uspešna, ker je bila izklicna cena v višini 1,44 milijona evrov previsoka.

Grilova je decembra leta 2017 uspela prodati Aerov obrat v Šempetru družbi Voob Technologies za 2,2 milijona evrov, in sicer na podlagi neposrednih pogajanj s kupcem. Obrat v Šempetru je spadal med pomembnejše premoženje Aera.

Lani ji je uspela tudi prodaja obrata Aero Copy, ki ga je za 700.000 evrov kupila družba Scandstick, ter skladišča gotovih izdelkov in opremo v skladišču, ki ga je Grilova prodala podjetju AC Fri-mobil za 680.000 evrov.

Oktobra lani je upraviteljica skušala prodati 100-odstotni delež v družbi Aero Beograd po izklicni ceni nekaj več kot dva milijona evrov. En ponudnik je ponudil zgolj 300.000 evrov, ker je bila njegova ponudba prenizka, pa je Grilova odstopila od prodaje.

Prav tako Grilovi še ni uspelo prodati 49-odstotnega deleža v družbi Aero Skopje.