c S
Stekel stečaj nad Regionalno razvojno agencijo Celje 04.03.2019 14:36 Celje, 04. marca (STA) - Celjsko okrožno sodišče je danes sprejelo sklep o začetku stečajnega postopka v Regionalni razvojni agenciji (RRA) Celje. Za stečajnega upravitelja je bil imenovan Andrej Perdan, rok za prijavo terjatev ter ločitvenih in izločitvenih pravic pa bo potekel v začetku junija, je razvidno iz današnje objave prek spletnih straneh Ajpesa.

RRA Celje, ki je bila ustanovljena leta 1996, je do leta 2010 imela status razvojne agencije za 32 občin Savinjske regije. Predstavljala je operativno strukturo, ki je identificirala razvojne probleme regije, omogočala dostope do orodij za njihovo rešitev ter preko priložnosti, ki jih je ponujalo novo okolje, kreirala novo dodano vrednost.

Agencija, ki je bila insolventna že od leta 2014, je prav tako spodbujala nastajanje razvojnih partnerstev in realne nosilce vključevala v projekte regijskega pomena. Pri tem je bila usmerjena v pridobivanje nacionalnih in evropskih sredstev ter tujih investicij.

Leta 2010 pa je RRA Celje izgubila status razvojne agencije in prenehala z opravljanjem razvojnih projektov za občine Savinjske regije. Njeno funkcijo je takrat prevzela na novoustanovljena Razvojna agencija Savinjske regije.