c S
Celjska občina v ureditev prostorov za podjetniški inkubator Generator 04.03.2019 07:17 Celje, 03. marca (STA) - Celjska občina je za izvedbo gradbeno-obrtniških in inštalacijskih del na stavbi nekdanje blagovnice T, v kateri bo zaživel podjetniški inkubator Generator, izbrala celjski Remont. Ta bo z deli začel ta mesec, rok za izvedbo del pa je osem mesecev. Celotna vrednost projekta je ocenjena na 5,9 milijona evrov.

Kot so sporočili iz občine, je projekt sofinanciran z evropskimi sredstvi v višini 3,6 milijona evrov, za opremljanje tehnološko znanstvenega parka pa je v okviru projekta načrtovanih še milijon evrov.

Izvajalec bo na stavbi nekdanje blagovnice T zamenjal strešno kritino, saniral fasado, zamenjal okna in obnovil notranjost stavbe. V notranjosti objekta bo obnovil prvo, drugo in tretje nadstropje ter posodobil tudi vse inštalacije. Izvedena bo tudi rekonstrukcija severnega vhoda in severne fasade z dograditvijo vhodne avle in dvigalnega jaška s panoramskim dvigalom.

Celjska občina pripravlja tudi dokumentacijo za naročilo eksponatov za poljudnoznanstveni park. Pričakujejo, da bi park za obiskovalce lahko odprli v prvi četrtini prihodnjega leta.

Obiskovalcem bodo v tehnološko znanstvenem parku predstavljeni z regijsko industrijo in zgodovino mesta povezani, tematski sklopi, kot so: tehnologije prihodnosti, energija in obnovljivi viri, astronomija, fizika, matematika, delovanje človeškega telesa, področje zdravja in gibanja.

V tretjem nadstropju bo urejen tudi prostor za vzpostavljanje in delovanje podjetij v zgodnjih fazah razvoja, startup podjetja in inovativne posameznike, mala in srednja podjetja ter visokotehnološka podjetja. V prenovljeni stavbi bo nove prostore dobil inkubator savinjske regije.

Projekt se bo izvajal v sodelovanju z lokalnimi šolami in gospodarstvom, še navajajo v celjski občini.