c S
Na kratko iz gospodarstva 28.02.2019 07:26 Ljubljana, 27. februarja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

V ožji izbor za nakup slovenske podružnice avstrijske Hete, ki je slaba banka nekdanje banke Hypo, naj bi se uvrstili štirje kandidati, ki so oddali najvišje nezavezujoče ponudbe. To naj bi bile družbe DDM, APS, B2 in MK Group srbskega poslovneža Miodraga Kostića, je danes na svoji spletni strani poročal časnik Finance. Po neuradnih informacijah časnika naj bi najvišjo ponudbo oddal Kostić, ki naj bi ponudil blizu 300 milijonov evrov. Ostali trije naj bi ponudili prek 200 milijonov evrov. Od ponedeljka bodo lahko pregledali Hetin portfelj, predvidoma sredi maja pa bo začel teči rok za oddajo zavezujočih ponudb. Skupaj s Heto sta naprodaj tudi njeni hčerinski družbi TCK in TCV. Vse tri družbe skupaj so imele na zadnji dan septembra lani v lasti za 551 milijonov evrov terjatev, od česar je za 386 milijonov evrov slabih in 166 milijonov evrov terjatev, ki se poplačujejo. Poleg tega imajo družbe v lasti za 110 milijonov evrov nepremičnin, je poročal časnik.

Iz družbe Sava Re so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili, da je Zavarovalnica Sava, ki je del skupine Sava Re in poleg nekdanje Zavarovalnice Maribor združuje še novomeško Tilio ter hrvaški družbi Velebit osiguranje in Velebit životno osiguranje, danes po izpolnitvi vseh odložnih pogojev v skladu s kupoprodajno pogodbo s 13. aprila lani prevzela aktivnosti nemške zavarovalniške skupine Ergo na Hrvaškem, to pomeni 100-odstotna deleža družb Ergo osiguranje in Ergo životno osiguranje.

Družba Bellevue Living v lasti dveh avstrijski družb namerava na območju nekdanjih skladišč Pivovarne Laško Union v Ljubljani zgraditi poslovno-stanovanjsko sosesko. Ta bo med Celovško cesto ter Frankopansko, Gubčevo in Žibertovo ulico, v njej bo 70 stanovanj, v pritličju poslovni lokali in trgovina, v podzemnih garažah 275 parkirnih prostorov, na strehi pa interni park, otroško igrišče in bazen, danes piše Dnevnik.

Mateja Jesenek bo znotraj skupine Intersport International Corporation z aprilom postala glavna izvršna direktorica za verigo prodajaln s športno obutvijo in oblačili The Athlete's Foot, nasledila pa bo Ingmarja Kraaka, je razvidno iz novice na portalu Fashion Network. Jesenkova je do lani jeseni vodila družbo Intersport ISI, ki je od konca leta 2016 v lasti poljskega sklada Enterprise Fund VII oz. njegove družbe Sigur Retail Group. Jesenkovo je zamenjal Andrej Ažbe.