c S
Sodišče znova zavrnilo tožbeni zahtevek Telekoma proti Dremljevi upravi 27.02.2019 16:08 Ljubljana, 27. februarja (STA) - Okrožno sodišče v Ljubljani je v ponovljenem postopku zavrnilo tožbeni zahtevek Telekoma Slovenije proti nekdanji upravi, ki jo je vodil Bojan Dremelj. Telekom Slovenije je v zadevi Najdi.si tako spet izgubil bitko za 7,6 milijona evrov. Družba sodbo še preučuje.

Sodišče je v tem postopku Telekomu Slovenije naložilo, da toženim strankam in stranski intervenientom povrne pravdne stroške, je Telekom danes objavil prek spletne strani Ljubljanske borze. Ob tem je navedel, da bo o nadaljnjih postopkih v tej zadevi delničarje in javnost sproti obveščal.

Okrožno sodišče je prvo sodbo v gospodarskem sporu, v katerem je Telekom zaradi domnevno predragega nakupa podjetja Najdi.si tožil nekdanjega prvega moža družbe Dremlja in člane uprave Dušana Mitiča, Filipa Ogrisa Martiča, Željk Puljića in Darjo Senica, zavrnilo konec avgusta 2016. Po Telekomovi pritožbi je višje sodišče sredi februarja lani to sodbo razveljavilo in zadevo vrnilo v novo sojenje.