c S
Za izolsko občino izvršba terjatve R Mercurija odložena še za nekaj časa 27.02.2019 13:16 Izola, 27. februarja (STA) - Okrajno sodišče v Piranu je ugodilo predlogu Občine Izola za odlog izvršbe terjatve podjetja R Mercuri do odločitve vrhovnega sodišča. Ta sklep ni pravnomočen, saj se R Mercuri nanj lahko pritoži, so danes sporočili iz občine.

"Odločitev sodišča o odlogu izvršbe pove, da se v občinske parcele, ki bi se jih prodajalo za namen poplačila dolga, ne bo posegalo," so še zapisali v občini, kjer se pripravljajo na sprejem rebalansa proračuna, s čimer bi zagotovili sredstva za poplačilo tega dolga.

Podjetje R Mercuri in občina sta v sporu zaradi zemljišča, ki ga je podjetje kupilo 2005 in ga nato znatno ceneje prodalo, ker zanj niso prenehale veljati prostorske omejitve. Zaradi izgubljene poslovne priložnosti je občino tožilo za nekaj manj kot 1,9 milijona evrov, terjatev je postala izvršljiva v začetku leta.

Občina je sredi januarja vložila ugovor in predlog za odlog. Okrajno sodišče je presodilo, da zanj obstajajo posebno upravičeni razlogi in izvršbo zadržalo za 40 dni, ki se iztekajo danes. Občina je predlagala drugačno izvršilno sredstvo in zoper sodbo o izvršbi vložila tudi revizijski postopek na vrhovnem sodišču.