c S
PSA lani z rekordnim dobičkom 26.02.2019 11:52 Pariz, 26. februarja (STA) - Francoski avtomobilski velikan PSA, ki ima med drugim v lasti znamki Citroen in Peugeot, od nedavnega pa tudi Opel, je lansko leto končal z rekordnim dobičkom. Ta je znašal 2,83 milijarde evrov, kar je 47 odstotkov več kot v letu prej, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Drugi največji evropski avtomobilski proizvajalec je rekord postavil tudi pri prihodkih, ki so se okrepili za 18,9 odstotka na 74 milijard evrov.

Lani je skupina prodala 3,88 milijona vozil, kar je 6,8 odstotka več kot v letu 2017.

Skupina je v izjavi ob objavi poslovnih rezultatov lansko leto označila za zgodovinsko, predsednik PSA Carlos Tavares pa je rezultate označil za "izredne". "To dokazuje sposobnost naše skupine za doseganje dobičkonosne in stalne rasti," je zapisal.

Skupina PSA sicer namerava do leta 2021 predstaviti 116 novih avtomobilov petih svojih znamk - Peugeot, Citroen, DS, Vauxhall and Opel. Pospešiti želi elektrifikacijo svojih modelov in znamko Peugeot predstaviti na severnoameriškem trgu, Citroen naj bi vstopil na indijski, Opel pa na ruski trg.