c S
Na kratko iz gospodarstva 26.02.2019 07:24 Ljubljana, 25. februarja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Terme Maribor, ki jih prek podjetij Platanus in finančnega holdinga Factoring Finans obvladuje ruski Gazprom, so po informacijah časnika Večer z Diagnostičnim centrom Bled dosegle dogovor o prodaji medicinsko-termalnega centra Fontana, ki je eden zadnjih finančno zdravih delov Term Maribor. Fontana je še leta 2017 ustvarila pol milijona evrov dobička, s čimer so Rusi financirali slabše poslovanje hotelov, ki so še v lasti Term Maribor. Cena po poročanju Večera ni znana.

Lastnik Eco Hotela Bohinj je prek nakupa terjatev do družbe MPM Engineering od DUTB in prek nadaljnjih preprodaj terjatev postala družba Cerita, za katero se kriva Valerij Votinov, 22-letni sin nekdanjega podpredsednika ruskega naftnega velikana Rosneft Andreja Votinova, osumljenega večmilijonskih goljufij v Rusiji, članek spletnega portala Pod črto povzema časnik Finance. Njuna vloga v lastninjenju Eco Hotela po navedbah omenjenega portala zbuja sum, da bi pri celotnem poslu lahko šlo za pranje denarja oziroma da je bil za nakup hotela uporabljen denar sumljivega izvora.