c S
Na seji sveta izolske bolnišnice o poročilu za lansko leto 26.02.2019 07:36 Izola, 26. februarja (STA) - Svet Splošne bolnišnice Izola (SBI) bo na današnji redni seji med drugim obravnaval letno poročilo zavoda za leto 2018. Po odhodu Branka Simonoviča bodo imenovali tudi novega predsednika sveta zavoda, na dnevnem redu pa je tudi razpis za delovno mesto direktorja SBI.

Izolska bolnišnica zadnjih nekaj let posluje pozitivno. Tako je v prvi osmih mesecih lanskega leta izkazala nekaj več kot 200.000 evrov presežka ob 34,7 milijona evrov prihodkov. Po drugi strani pa tudi SBI tako kot marsikatero slovensko bolnišnico pestijo določene težave s kadri, v prvi vrsti se ubadajo s pomanjkanjem medicinskih sester.

Po odhodu Simonoviča, ki je to funkcijo opravljal od srede leta 2017, od lanske jeseni pa je podpredsednik državnega zbora, bodo člani sveta danes med drugim izmed sebe imenovali novega predsednika sveta.

Na dnevnem redu je tudi razpis za delovno mesto direktorja bolnišnice. Aktualnemu direktorju Radivoju Nardinu se štiriletni mandat izteče sredi letošnjega leta, ni pa še jasno, ali se bo potegoval za nov mandat na čelu zavoda.

Čeprav točke ni na dnevnem redu, se svetniki najbrž ne bodo mogli izogniti niti nedavnemu razkritju, da je v bolnišnici pripravništvo opravljala zdravnica s ponarejeno diplomo mariborske medicinske fakultete.