c S
Don Don s petmilijonsko investicijo v novo linijo krofov 25.02.2019 10:16 Kranj, 25. februarja (STA) - Pekovsko podjetje Don Don nadaljuje investicijski cikel s postavitvijo najsodobnejše tovarne za cvrte proizvode v regiji. Investicija v vrednosti pet milijon evrov bo nadomestila 14 let staro linijo v Kranju, januarja pa je tam že stekla proizvodnja krofov. Kapaciteta nove linije je do šest milijonov kosov na mesec, so sporočili iz družbe.

Celotna investicija bo zaključena oktobra letos, z novo proizvodnjo krofov pa bo Don Don oskrboval vse trge, na katerih je že sedaj prisoten - poleg Slovenije so to še Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Črna Gora ter Bolgarija. Proizvodnja linija je popolnoma avtomatizirana, s čimer je po navedbah družbe zagotovljena najvišja možna kakovost proizvodov.

"Večja kapaciteta proizvodnje linije odpira možnosti razvoja podjetja Don Don širše v regiji. Največja sezona za cvrto pecivo je seveda prihajajoči pustni čas," so poudarili v družbi.

V letošnjem letu za čas pusta v Don Donu načrtujejo proizvodnjo osem milijonov krofov za slovenski in hrvaški trg. Za to bodo porabili 60 ton marmelade in devet ton posipnega sladkorja.

Skupina Don Don ima skupaj 11 proizvodnih obratov; dva v Sloveniji, enega na Hrvaškem ter osem obratov in dva mlina v Srbiji. V vseh proizvodnih obratih po podatkih z njihove spletne strani proizvede skupno 95.810 ton izdelkov letno.