c S
Nafta cenejša 25.02.2019 08:52 Singapur, 25. februarja (STA) - Cene nafte so se kljub popuščanju napetosti v ameriško-kitajskem trgovinskem sporu danes znižale. Ameriški predsednik Donald Trump je sporočil, da so v pogajanjih s Kitajsko dosegli pomemben napredek in da bo podaljšal rok za povišanje carin na uvoz iz Kitajske, ki je bil doslej 1. marec.

Severnomorska nafta brent, ki bo dobavljena aprila, je danes zjutraj po evropskem času stala 66,94 dolarja, kar je 18 centov manj kot ob koncu trgovanja v petek.

Cena teksaške lahke nafte za dobavo v aprilu se je znižala za devet centov na 57,17 dolarja, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Pozitivni signali o ameriško-kitajskih pogajanjih so sicer podpirali cene nafte. Trump se je odločil, da bo prestavil rok za uvedbo dodatnih carin na kitajski uvoz, ki je bil doslej 1. marec, saj da so v pogajanjih dosegli napredek pri pomembnih vprašanjih. Tudi kitajska stran je sporočila, da so v pogajanjih dosegli pomemben napredek.

Ob teh signalih je na trgu bojazen, da bi spor lahko oslabil svetovno gospodarsko rast, posledično pa bi se zmanjšalo povpraševanje po nafti, nekoliko popustila, poroča dpa.