c S
Na kratko iz gospodarstva 23.02.2019 08:41 Ljubljana, 22. februarja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Nadzorni svet javnega podjetja Okolje Piran je danes objavil razpis za direktorja družbe. Direktorja bodo imenovali za štiriletni mandat z možnostjo ponovnega imenovanja. Rok za prijavo je 15 dni od objave razpisa, torej 9. marec. Komunalno družbo, ki je v lasti piranske občine, trenutno vodi Alen Radojkovič.

Slovenski udeleženci sejma vojaške industrije Idex v Abu Dabiju, ki so se tam predstavili pod okriljem javne agencije Spirit Slovenija, so z nastopom zadovoljni. Arabski trg vidijo kot veliko priložnost za vzpostavitev oziroma širitev poslovnega sodelovanja, so sporočili iz Spirita. Na skupinskem razstavnem prostoru so se predstavila podjetja Arex, Armas, C - Astral, Dat - Con, Prevent & Deloza, Timtec ter Valhalla Turrets. Pridružili sta se jim tudi dve instituciji: Grozd obrambne industrije Slovenije in ministrstvo za obrambo. Sejem je letos sprejel več kot 130.000 obiskovalcev.

Družba Sij je prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočila, da je v četrtek sklenila posojilno pogodbo z družbo Dilon v vrednosti 16 milijonov evrov. Pogodba zapade 21. februarja 2020. Posojilo je skladno s pogoji uvrstitve obveznic Sija v trgovanje na organiziranem trgu.