c S
Objavljen javni razpis za priznanje poslovne odličnosti 25.02.2019 07:23 Ljubljana, 24. februarja (STA) - Vladni urad za priznanja za državna priznanja za poslovno odličnost je v zadnji številki uradnega lista objavil javni razpis za podelitev tega priznanja za leto 2019. Gre za najvišje priznanje države za dosežke na področju kakovosti proizvodov in storitev ter kakovosti poslovanja, na prijave pa bodo čakali do 29. maja.

K prijavi so vabljena podjetja in organizacije iz zasebnega in javnega sektorja, ki imajo najmanj 15 zaposlenih za polni delovni čas. Vlogo morajo oddati v enem izvodu v tiskani obliki in v enem izvodu v elektronski obliki na elektronskem nosilcu podatkov, in sicer na naslov agencije Spirit Slovenija, kjer je na voljo tudi razpisna dokumentacija.

Priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost spodbuja slovenske organizacije k uvajanju sistemov sodobnega, učinkovitega in celovitega doseganja poslovne odličnosti ter hkrati daje njegovim prejemnikom večjo moč pri njihovi konkurenčnosti doma in v svetu. V letu 2018 je projekt obeležil 20-letnico, doslej pa je bilo prejemnikov 16. Za leto 2017 je priznanje prejel UKC Ljubljana, let prej je šlo v roke družbe Adria Mobil.

Čez manj kot mesec dni je napovedana podelitev priznanja za poslovno odličnost za leto 2018, kdo bo prejemnik priznanja za leto 2019, pa bo znano marca 2020.