c S
Turistična agencija STA potovanja odslej Nomago Travel 21.02.2019 13:37 Ljubljana, 21. februarja (STA) - Turistična agencija STA potovanja, ki je septembra lani postala del skupine Nomago, se je zdaj tudi uradno preimenovala v Nomago Travel. Družba znotraj skupine, katere glavna dejavnost so avtobusni prevozi, skrbi za potovalne storitve in razvoj mobilnostnih rešitev, so sporočili iz Nomaga.

Ob vpeljavi nove blagovne znamke sta se tudi celotna dosedanja spletna stran STA potovanja in popotniški forum preselila pod okrilje spletne strani www.nomago.si, na kateri imajo zdaj uporabniki na voljo vse popotniške in mobilnostne storitve na enem mestu.

V Nomagu zagotavljajo, da bo Nomago Travel tudi z novim imenom obdržal enako raven storitve, kot jo je imela agencija STA potovanja, ki je v 19 letih prodala več kot pol milijona letalskih kart in storitve zagotovila okoli 200.000 strankam.

V Nomago Travel so ob predstavitvi nove znamke pripravili vrsto aktivnosti in akcijo Spakiraj in greva. Kot pojasnjujejo, so jo oblikovali z mislijo na sodobne popotnike, v njej pa jih vabi, da najdejo svojega idealnega sopotnika, s katerim bi odpotovali na njuno sanjsko destinacijo.

V letih delovanja so namreč odkrili, da veliko popotnikov aktivno išče sopotnike, vendar pri tem potrebuje pomoč. Da bi jim to iskanje olajšali, popestrili, je Nomago Travel ustvaril spletno aplikacijo, ki popotnikom s pomočjo kratkega vprašalnika najde nekaj primernih sopotnikov.

V skupino in pod blagovno znamko Nomago so sicer poleg Nomago Travel združeni še avtobusni prevozniki AP Rižana, Izletnik Celje, Avrigo Nova Gorica in Promet Mesec, ki so prav tako že prevzeli blagovno znamko Nomago. Pred vključitvijo v skupino je bilo Izletniku Celje pridruženo podjetje Koratur, podjetju Avrigo Nova Gorica pa družbe Integral Notranjska, Integral Kočevje in Integral Zagorje. Nomago je v nadaljevanju prevzel še italijansko turistično-prevozniško družbo Alibus International.

Skupino Nomago lastniško obvladuje Adventura holding, ki je v večinski lasti znanega poslovneža Darka Martina Klariča.