c S
DUTB se strinja s sanacijo stavbe Center Nova v Velenju 20.02.2019 14:35 Ljubljana/Velenje, 20. februarja (STA) - Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki jo je velenjska občina v torek pozvala k nujni sanaciji stavbe Center Nova v Velenju, se strinja, da je sanacija objekta potrebna. Zato je kot 60-odstotna lastnica v zvezi z napakami, na katere je opozorila velenjska občina, že ukrepala, so danes sporočili iz DUTB.

DUTB je tako na začetku leta prek upravnika objekta Center Nova pridobila ponudbe za sanacijo, saj z objekta odpadajo marmorne plošče, dvigalo je v okvari, stekla so razbita. Naročena dela sicer ne vključujejo sanacije dvigala, saj je ta po navedbah DUTB v pristojnosti upravnika, ki jo bo izvedel skladno z dogovorjenim postopkom.

"Glede zagotavljanja nemotenega delovanja centra želimo poudariti, da je DUTB vse od prevzema stavbe v delno lastništvo redno odpravljala ugotovljene napake. Med drugimi je v zadnjem obdobju zaradi zastarelosti in nenehnih izpadov delovanja generalno sanirala podpostajo kotlovnice, panoramsko dvigalo, del strehe nad nekdanjim lokalom, toalete v pritličju ter sistem konvektorskega hlajenja in ogrevanja v določenih pisarnah prvega nadstropja," še navajajo v DUTB.

Center Nova s stekleno fasado, ki je bil zgrajen leta 2005, njegova površina pa je nekaj več kot 4000 kvadratnih metrov, stoji med glavno velenjsko prometnico in območjem za pešce. V centru je občinska knjižnica, nekaj prodajaln, kavarna, v kletnih prostorih pa restavracija, pivnica in frizerski salon.

DUTB del centra, kar pomeni klet, pritličje in drugo nadstropje, ki so v njeni lasti, sicer prodaja za 1,98 milijona evrov. Lastnik prvega nadstropja pa je velenjska občina, ki je v torek DUTB opozorila, da je dostop do knjižnice v prvem nadstropju za nekatere zaradi dvigala, ki ne deluje, nemogoč.