c S
Cene nafte rahlo nižje 20.02.2019 08:53 Singapur, 20. februarja (STA) - Cene nafte se danes doslej niso veliko spremenile. Ameriška nafta se je začasno povzpela do najvišje ravni od novembra, nato pa znova nekoliko upadla in je malenkost pod izhodiščem. Tudi nafta brent je nekoliko pod torkovo vrednostjo.

Teksaška lahka nafta, ki bo dobavljena marca, je bila zjutraj po evropskem času pri 56,15 dolarja, kar je šest centov manj kot ob koncu trgovanja v torek. Pred tem je dosegla 56,39 dolarja, kar je največ od novembra lani, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Za 159-litrski sod severnomorske nafte brent za dobavo v aprilu je bilo treba zjutraj odšteti 66,36 dolarja oz. devet centov manj kot v torek.

Cene med drugim podpira zmanjšanje proizvodnje Savdske Arabije. Zadnji podatki namreč kažejo, da je ta najpomembnejša članica Organizacije držav izvoznic nafte proizvodnjo zmanjšala bolj, kot je bilo napovedano. Na naftnem trgu se sicer pojavljajo skrbi, kako bo trgovinski spor med ZDA in Kitajsko vplival na svetovno gospodarstvo in posledično na povpraševanje po nafti, poroča dpa.