c S
Koprska občina s štirimi podžupani 19.02.2019 14:09 Koper, 19. februarja (STA) - Koprski župan Aleš Bržan je na današnji novinarski konferenci obelodanil imena podžupanov. Skupno bo imela koprska občina štiri podžupane, od teh bo ena, Jasna Softič, s 1. marcem postala poklicna podžupanja za področje otrok, mladine in razvoja ter deloma za območje mesta. Trije nepoklicni podžupani bodo Olga Franca, Patrik Peroša in Mario Steffe.

Dolgoletna občinska svetnica in neodvisna županska kandidatka na zadnjih volitvah Olga Franca bo skrbela za področje podeželja, zdravstva in sociale, občinski svetnik Oljke Patrik Peroša bo zadolžen za področje športa, občinski svetnik Mario Steffe pa je imenovan kot podžupan, predstavnik italijanske narodne skupnosti, je navedel Bržan.

Število podžupanov se lahko po Bržanovih besedah v prihodnje tudi spremeni, ne bodo pa vezani le na županov mandat, ampak tudi na področje, ki ga bodo pokrivali. "Želim si, da bi pomembna področja v naši občini vodili ljudje, ki ne bi odgovarjali samo meni (...), ampak tudi svojim volivcem," je poudaril koprski župan.

S 1. marcem bo vodenje županovega kabineta prevzela Nina Trampuš, ki je nazadnje vodila službo za odnose z javnostmi na piranski občini.

Medtem so občine ustanoviteljice izbrale tudi novega direktorja Rižanskega vodovoda, k čemur mora sicer formalno dati soglasje še ankaranski občinski svet. Naslednja štiri leta bo Rižanski vodovod tako vodil Martin Pregelj, je navedel Bržan.