c S
Velenjska občina poziva DUTB k nujni sanaciji Centra Nova 19.02.2019 14:09 Velenje, 19. februarja (STA) - Velenjski župan Bojan Kontič je danes Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) v pismu pozval k nujni sanaciji Centra Nova, ki se nahaja v središču Velenja. S stavbe, ki je v delni lasti DUTB, namreč odpadajo marmorne plošče, dvigalo je v okvari, stekla so razbita. Po Kontičevi oceni vse to kazi izgled mestnega jedra in stavbe.

Kot so danes sporočili z velenjske občine, je v prvem nadstropju v Centru Nova velenjska knjižnica, do katere pa je dostop za nekatere zaradi dvigala, ki ne deluje, nemogoč. Lastnik tega nadstropja je velenjska občina, medtem ko je DUTB lastnik prostorov v kleti, pritličju in drugemu nadstropju.

Za Kontiča je neurejenost tako pomembne stavbe nedopustna, po navedbah DUTB pa je center, ki je bil zgrajen leta 2005, njegova površina pa je nekaj več kot 4000 kvadratnih metrov, sodoben, vzdrževan in razgiban objekt.

Ker je Velenje invalidom in starosti prijazno mesto, otrokom pa prijazna občina, je zelo pomembno, da se stavba čim prej sanira in da se občanom omogoči dostop do knjižnice, še navajajo na velenjski občini.

Center Nova s stekleno fasado stoji med glavno velenjsko prometnico in območjem za pešce. V centru je poleg že omenjene knjižnice nekaj prodajaln, kavarna, v kletnih prostorih pa restavracija, pivnica in frizerski salon.

DUTB del centra, ki je v njeni lasti, sicer prodaja za 1,98 milijona evrov.