c S
V Bistrici ob Sotli bi gradili novo telovadnico s plezalno steno in vrtec 18.02.2019 07:30 Bistrica ob Sotli, 17. februarja (STA) - Občina Bistrica ob Sotli želi do leta 2022 zgraditi novo telovadnico z eno od najvišjih plezalnih sten v Sloveniji in nov vrtec. Kot je za STA povedal bistriški župan Franjo Debelak, so trenutno v fazi priprave idejnih rešitev, po prvih ocenah naj bi bila naložba vredna okoli pet milijonov evrov.

Debelak pričakuje, da bi to naložbo izpeljali s pomočjo državnih in evropskih nepovratnih sredstev. Obstoječi športni prostori pri bistriški osnovni šoli so premajhni in ne sledijo potrebam sodobnega časa, zato bi bilo smiselno po oceni Debelaka sedanjo telovadnico porušiti in zgraditi novo.

V novi telovadnici je predvidena tudi plezalna stena in kot pojasnjuje Debelak, so se za njeno postavitev odločili, ker je plezanje tako na Kozjanskem kot v Sloveniji vse bolj priljubljeno.

Nova telovadnica, ki bo energetsko varčen objekt, ne bo namenjena le bistriškim šolarjem in športnim društvom, saj bo pomembna tudi za razvoj športnega turizma. Po napovedih župana bi se občina gradnje telovadnice lotila po fazah.