c S
Sindikata Pošte Slovenije o preklicu stavke 18.02.2019 07:39 Ljubljana, 18. februarja (STA) - Reprezentativna sindikata v Pošti Slovenije bosta danes odločala o potrditvi načelnega dogovora o odprtih vprašanjih, ki sta ga v petek dosegla s poslovodstvom družbe. Če bosta Sindikat poštnih delavcev in Sindikat delavcev prometa in zvez dogovor potrdila, za ta teden napovedane stavke ne bo.

Poslovodstvo Pošte Slovenije je z obema reprezentativnima sindikatoma v petek doseglo načelen dogovor o odprtih vprašanjih, zaradi katerih sta Sindikat poštnih delavcev in Sindikat delavcev prometa in zvez za torek napovedala stavko.

Sporazum o stavkovnih zahtevah, ki vključuje dogovor o izboljšanju delovnih pogojev in materialnega položaja zaposlenih, naj bi podpisali danes. Vsebina dogovora, ki naj bi ga javnosti predstavili po podpisu, uradno ni znana, po neuradnih podatkih Radia Slovenije pa naj bi se dogovorili, da se bosta zneska za regres in potne stroške zvišala na raven pred letom 2012, višja bo tudi finančna postavka za nadure, bolj jasno bodo odmerjeni odmori za zaposlene, zaposlili pa naj bi tudi 200 novih delavcev.

Zaposleni v poštnem prometu so v pogajanjih v zadnjih tednih terjali zlasti razbremenitev in izboljšanje delovnih pogojev. Glavna težava je po njihovi oceni v pomanjkanju kadrov, zaradi česar prihaja do velike obremenjenosti poštarjev, ki praviloma delajo več kot osem ur dnevno.