c S
Ajda Cuderman v. d. direktorice Spirita 14.02.2019 13:05 Ljubljana, 14. februarja (STA) - Vlada je danes razrešila Gorazda Miheliča z mesta direktorja javne agencije Spirit Slovenija, ki je konec januarja podal predlog za sporazumno prekinitev delovnega razmerja. Za vršilko dolžnosti direktorja Sprita je s 16. februarjem imenovala Ajdo Cuderman, so sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Mihelič, ki je bil na čelu agencije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije od začetka leta 2015, je predlog o sporazumni prekinitvi delovnega razmerja podal 24. januarja.

Vlada je na to funkcijo do imenovanja direktorja oz. za največ šest mesecev imenovala Cudermanovo. Ta je bila zadnja štiri leta zaposlena v Petrolu, pred tem je med drugim devet let delala v družbi Mercuri International.

Vlada je Miheliča za direktorja Spirita za obdobje petih let imenovala konec junija 2016. Prej je Spirit kot v.d. direktorja vodil od 5. januarja 2015, ko je na tem mestu nasledil Tomaža Klemenca. Po neuradnih informacijah Dela z njegovim delom niso bili zadovoljni na gospodarskem ministrstvu.