c S
Sava lani s pol milijona evrov čistega dobička 14.02.2019 07:22 Ljubljana, 13. februarja (STA) - Družba Sava je lani po nerevidiranih podatkih ustvarila 551.000 evrov čistega dobička, potem ko je predlani ta znašal 1,6 milijona evrov. Dobiček je bil sestavljen iz 1,5 milijona evrov izgube iz poslovanja in 2,2 milijona evrov dobička finančnega dela poslovanja.

Kot kaže danes na spletni strani Ajpesa objavljeno poročilo o izvajanju ukrepov finančnega prestrukturiranja za zadnje četrtletje 2018, je bilančna izguba družb konec leta znašala 150,1 milijona evrov, kar je neto za 1,1 milijona evrov manj kot konec leta 2017.

Družba, ki jo vodita predsednik upravnega odbora Klemen Boštjančič in izvršni direktor Gregor Rovanšek, ocenjuje, da pri poslovnih prihodkih sledi načrtovanim ciljem. Bistven prispevek k tem prihodkom nastaja s prodajo zastavljenih sredstev, so navedli.

Sava je lani prodala zadnji sklop investicijskih kuponov Alta.si in nadaljevala prodajo deleža v Gorenjski banki. S srbsko AIK banko so sklenili pogodbo o prodaji 37,6 odstotka delnic banke po ceni 298 evrov na delnico, transakcijo naj bi zaključili v prvem polletju letos.

Sava je medtem v prevzemni ponudbi za preostale delnice Hotelov Bernardin, ki jo je objavila skupaj z Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB), Zavarovalnico Triglav in Kapitalsko družbo (Kad), pridobila dodatnih 7,61 odstotka delnic in svoj delež povečala na 45,39 odstotka. DUTB ima 35,3-odstotni, Zavarovalnica Triglav 3,4-odstotni, Kad pa 0,02-odstotni delež Hotelov Bernardin.