c S
Na kratko iz gospodarstva 14.02.2019 07:22 Ljubljana, 13. februarja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Srbska družba Nectar je lastništvo Fructala zastavila v korist dveh bank, Vojvođanske banke, ki je Nectarju odobrila posojilo v višini 18 milijonov evrov, in novosadske izpostave avstrijske Erste Bank, ki je Fructalu posodila 12 milijonov evrov, danes poroča časnik Dnevnik. V Fructalu so za časnik povedali, da je Nectar poslovni delež ajdovske družbe za zavarovanje obveznosti do bank upnic zastavil že leta 2011. "Zaradi boljših pogojev financiranja smo od takrat izpeljali še dva reprograma financiranja, zastava pa je ostala. Stoodstotna zastava lastniškega deleža ne obremenjuje poslovanja Fructala in predstavlja tveganje lastnika," so zatrdili v Fructalu.

Gospodarskemu interesnemu združenju centrov za ravnanje z odpadki Slovenije (GIZ SLOCERO) sta se v torek pridružila Snaga Maribor in Center za ravnanje z odpadki Zasavje, so danes sporočili iz Snage. Združenje je bilo ustanovljeno julija lani, v njem pa so še Snaga Ljubljana, Kocerod, Simbio, CERO Puconci, Kostak in Komunala Slovenska Bistrica.