c S
Tudi tretja javna dražba za Medijske toplice neuspešna 12.02.2019 13:20 Izlake, 12. februarja (STA) - Današnja tretja javna dražba za prodajo hotela Medijske toplice, ki propadajo že desetletje, je bila neuspešna, saj ni bilo nobenega dražitelja, je za STA povedal stečajni upravitelj družbe Igor Bončina. Dejal je, da bo zdaj ločitvenim upnikom predlagal prodajo hotela z nezavezujočim zbiranjem ponudb.

Če tudi takšen način prodaje ne bo uspešen, bo Bončina ločitvenim upnikom predlagal, da prevzamejo premoženje, ki ga ni moč prodati. Tokratna izklicna cena je bila postavljena pri 678.900 evrov, februarja lani pa je Bončina hotel skušal prodati tudi z zavezujočim zbiranjem ponudb z izklicno ceno 895.384 evrov, a je bilo zbiranje ponudb neuspešno.

Medijske toplice, ki zajemajo 24.000 kvadratnih metrov in so bile del Poslovnega sistema Zupanc, propadajo od leta 2009 in so v zelo slabem stanju. Hotel je v razsulu in izropan, prav tako bazeni, med drugim nekdanji notranji bazen z izvirom tople vode.

Po besedah Bončine je bilo podanih prek 17 kazenskih ovadb proti neznanim osebam zaradi odtujitve in poškodovanja tujega premoženja. Vse je uničeno, uporabna je še samo lokacija, je še dejal Benčina.

Trenutno kompleks začasno uporablja društvo za šport in rekreacijo Škorpijoni iz Hrastnika, ki je hkrati dolžno vzdrževati okolico.