c S
Na kratko iz gospodarstva 08.02.2019 09:09 Ljubljana, 07. februarja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Mednarodna bonitetna agencija S&P Global Ratings je 7. februarja Telekomu Slovenije potrdila obstoječo bonitetno oceno BB+, pri čemer je podala negativno oceno prihodnjih izgledov. Agencija negativne izglede utemeljuje s povečanjem načrtovanih izdatkov za investicije v povezavi s poslovanjem podjetja na visoko konkurenčnem trgu, so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Telekoma.

Javni zavod Sončni Kanin, ki upravljanja smučišče Kanin, je na spletnih straneh zavoda za zaposlovanje objavil oglas za novega direktorja. Ponujajo zaposlitev za določen čas dveh let, rok za prijavo pa poteče 13. februarja. Prejšnji razpis za direktorja namreč ni uspel, poročajo Primorske novice. Dva kandidata sta izpolnjevala pogoje, torej imata tri leta ustreznih izkušenj, eden pa ne, ker nima ustrezne izobrazbe. Oba kandidata, ki sta izpolnjevala pogoje, pa sta kasneje odstopila. Do nadaljnjega bo zavod kot v. d. direktorja vodil Marijan Skornišek.

Iz podjetja Hofer so sporočili, da so svojim 1829 sodelavcem plače zvišali s 1. januarjem. "Letos nas še posebej veseli dejstvo, da smo z večletnim izplačevanjem panožno nadpovprečnega mesečnega plačila k slednjemu spodbudili tudi druge," so zapisali v današnjem sporočilu za javnost. Poleg dviga plač je v preteklem letu napredovalo več kot 115 sodelavcev, kateri so bili tako deležni še spodbudnejšega mesečnega plačila, so še navedli.

Uprava Name, za katero je družba Ljubljanica 1. februarja objavila ponudbo za prevzem, je objavila mnenje o tem ponudbi. V njem ugotavlja, da prevzemnik ne načrtuje posebnega prestrukturiranja, združevanj poslovnih

funkcij ali spremembe lokacije, da ponudba ne bo vplivala na obstoječa delovna mesta delavcev in poslovodstva. "Uprava Name ciljne družbe ni zaznala morebitnih učinkov na uresničevanje interesov družbe," je zapisala v sporočilu, danes objavljenem prek spletne strani Ljubljanske borze.

Družba Schneider Electric je osvojila nagrado The Circulars 2019 v multinacionalni kategoriji nagrad, ki jih podeljujejo skupna iniciativa Svetovnega gospodarskega foruma in Forum mladih svetovnih voditeljev v sodelovanju z organizacijo Accenture Strategy. Zahvaljujoč krožnemu gospodarstvu so v letu 2018 prihranili 40.000 ton primarnih virov in zmanjšali emisije ogljikovega dioksida za 30 milijonov ton. Kot so sporočili iz družbe, je nagrada priznanje za zavezanost, da kroženje namestijo v središče svoje strategije in inovacij.

Ministrstvo za okolje in prostor je kot slovensko kandidaturo za nagrado Sveta Evrope za krajino prijavilo projekt Travniški sadovnjaki in krajina. Tega je na razpis prijavila Občina Kozje, izvajal pa se je v Kozjanskem regijskem parku. V njem so revitalizirali številne travniške sadovnjake, vzpostavili kolekcijski sadovnjak, zasadili številne sadne drevorede in drugo, so danes sporočili.

Union hoteli so 4. februarja na Ljubljanski borzi kupili 3200 lastnih delnic po ceni 21,40 evra na delnico, kar predstavlja 0,1784 odstotka vseh delnic. Skupno število lastnih delnic po tem nakupu je 16.604, kar predstavlja 0,9256 odstotka vseh izdanih delnic, so danes sporočili prek spletne strani Ljubljanske borze.