c S
Znova postopki za prodajo upravne stavbe Aera Celje 09.02.2019 19:01 Celje, 09. februarja (STA) - Stečajna upraviteljica Aera Celje Alenka Gril bo konec meseca začela zbirati nezavezujoče ponudbe za prodajo upravne stavbe s pripadajočimi parkirišči, zelenicami, skladišči nevarnih odpadkov in kotlovnico. Ponudbe bo zbirala predvidoma do konca marca, je za STA povedala Grilova. Dejala je tudi, da je interes za nakup upravne stavne precejšen.

Po oceni Grilove lanska septembrska javna dražba za prodajo omenjenega premoženja ni bila uspešna, ker je bila izklicna cena v višini 1,44 milijona evrov previsoka.

Grilova je decembra leta 2017 uspela prodati Aerov obrat v Šempetru družbi Voob Technologies, in sicer na podlagi neposrednih pogajanj s kupcem. Proizvodni obrat v Šempetru, za katerega je bilo iztrženih 2,2 milijona evrov, je spadal med pomembnejše premoženje Aera.

Lani ji je uspela tudi prodaja obrata Aero Copy, ki ga je za 700.000 evrov kupila družba Scandstick. Skladišče gotovih izdelkov in opremo v skladišču pa je Grilova prodala podjetju AC Fri-mobil za 680.000 evrov.

Oktobra lani je Grilova skušala prodati 100-odstotni delež v družbi Aero Beograd po izklicni ceni nekaj več kot dva milijona evrov. En ponudnik je ponudil zgolj 300.000 evrov, ker je bila njegova ponudba prenizka, pa je Grilova odstopila od prodaje.

Prav tako Grilovi še ni uspelo prodati 49-odstotnega deleža v družbi Aero Skopje.