c S
Bruselj dosegel začasni dogovor o preglednejših delovnih pogojih 07.02.2019 15:22 Bruselj, 07. februarja (STA) - Evropska komisija, Evropski parlament in Svet EU so danes dosegli začasni dogovor o predlogu nove direktive o preglednejših in predvidljivejših delovnih pogojih. Z njo želi komisija zaščititi zlasti delavce z nestandardnimi oblikami zaposlitve. Vsi delavci bodo po njenih navedbah od začetka zaposlitve poznali svoje pravice in obveznosti.

"Z našo pobudo za pregledne in predvidljive delovne pogoje bo zaščitenih več delavcev po vsej Evropi. To velja zlasti za vedno večje število ljudi v novih oblikah dela, kot so prožna delovna razmerja, pogodbe na zahtevo ali delo v gospodinjstvu," je ob sprejemu dogovora dejala evropska komisarka za zaposlovanje, socialne zadeve, strokovno usposobljenost in mobilnost delovne sile Marianne Thyssen.

Kot so sporočili iz Bruslja, bodo vsi delavci - ne glede na to, kako dolgo traja njihova pogodba in kako dolg je njihov delovnik - od začetka zaposlitve poznali svoje pravice in obveznosti. Imeli bodo pravico, da se z delodajalcem dogovorijo, kdaj so na voljo za delo in kako so o delu vnaprej obveščeni.

"Delavci na zahtevo ne morejo biti več odpuščeni, če zavrnejo delo, o katerem so bili obveščeni v zadnjem trenutku. Delodajalci delavcem brez zagotovljene minimalne delovne obveznosti ne morejo več preprečiti dodatne zaposlitve pri drugem delodajalcu," je pojasnila Thyssenova.

Začasni dogovor morata zdaj uradno sprejeti Evropski parlament in Svet, pri čemer komisarka težav ne pričakuje. "Dogovor bo imel zelo konkretne in oprijemljive pozitivne učinke za okoli 200 milijonov delavcev po vsej EU. To je bistvo socialne Evrope," je še poudarila.

Predlog komisije za direktivo o preglednih in predvidljivih delovnih pogojih je posodobitev tako imenovane direktive o pisni izjavi. Predstavlja enega od odgovorov Bruslja na spremembe trga dela, ki ga vse bolj zaznamujeta digitalizacija in potreba po prožnosti.