c S
Izteka se rok za ponudbe za Intereuropo 07.02.2019 07:52 Koper, 07. februarja (STA) - Prodajalci nekaj več kot 72-odstotnega deleža kapitala oz. 54 odstotkov glasovalnih pravic v Intereuropi še danes pričakujejo zavezujoče ponudbe za nakup deleža. Po neuradnih informacijah Financ računajo predvsem na ponudbi državne Pošte Slovenije in turške družbe Netlog Logistics.

Banke, ki prodajajo delež - SID banka, NLB, Gorenjska banka, SKB banka in Banka Intesa Sanpaolo - so rok za zavezujoče ponudbe prestavile iz sredine januarja na danes. Nezavezujoče ponudbe so po poročanju časnika Finance oddali državna Pošta Slovenije, turški Netlog Logistics in britansko logistično podjetje Xpediator, ki naj bi izvedli tudi skrbni pregled družbe. Po navedbah časnika se pri zavezujočih ponudbah računa predvsem na Pošto Slovenije in Netlog Logistics.

Omenjene banke prodajajo 9.168.425 navadnih delnic in vseh 10.657.965 prednostnih delnic Intereurope, ki skupaj predstavljajo 72,13 odstotka vseh delnic in 54,47 odstotka delnic z glasovalno pravico.

To je drugi poskus prodaje deleža; prvič so ga poskusile prodati v začetku leta 2016, a se s ponudnikom, češko-malteško družbo Tuffieh Funds, niso uspele dogovoriti o ključnih pogojih prodaje.