c S
Na kratko iz gospodarstva 06.02.2019 07:22 Ljubljana, 05. februarja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

AIK banka, ki je 26. januarja objavila prevzemno namero za Gorenjsko banko, je prek spletne strani Ljubljanske borze danes sporočila, da je 1. februarja svoj delež kapitala v tej banki povečala z 33,327 na 34,5975 odstotka. Prevzemno ponudbo naj bi objavila do konca meseca.

Družba Petrol je prejela odločbo Agencije za trg vrednostnih papirjev (ATVP) s 30. januarja, s katero je ATVP zavrnila zahtevek družbe Mustand Energy Limited iz Cipra, naj ugotovi, da je zaradi sankcije mirovanja glasovalnih pravic v Petrolu prepovedano njihovo uresničevanje in da ima tudi Petrol prepoved uresničitve teh pravic za delnice, ki jih ima v lasti Republika Slovenija in z njo povezane družbe. ATVP je zahtevek zavrnila, ker država in z njo povezane družbe v Petrolu ne dosegajo prevzemnega praga, je prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočil Petrol.

Družba Copartner je danes družbo M1 obvestila, da ima od ponedeljka v lasti 3.572.419 njenih delnic, kar predstavlja 90,843 odstotka vseh, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz naslednice nekdanjega privatizacijskega sklada M1.

Podjetje Mol Slovenija je odprlo 48. bencinski servis. Potem ko je lani odprlo svoj prvi bencinski servis na Gorenjskem v Kranju in zaključilo prenovo kotičkov Fresh Corner na večini lokacij, je danes odprl tretji bencinski servis v Mariboru, Mol Tezno, so sporočili iz družbe.

Vlada je v načrt razvojnih programov 2019-2022 uvrstila projekt Multidisciplinarni pristop in rešitve za razvoj intermodalnega prometa v regiji, so sporočili po seji vladnega odbora za gospodarstvo. Projekt je pripravljen na osnovi načrta, ki ga je sprejela Evropska komisija, njegov namen pa je odprava ozkih prometnih grl tako na nacionalni kot regionalni ravni.