c S
STO potrojila sredstva za nagrajene inovativne projekte 05.02.2019 14:08 Ljubljana, 05. februarja (STA) - Priznanje snovalec, ki ga najbolj obetavnim inovativnim turističnim idejam v Sloveniji podeljuje Slovenska turistična organizacija (STO), od letos prinaša precej bogatejšo finančno spodbudo. Letos bo namreč za ta namen zagotovljenih 45.000 evrov, so povedali na STO. Še lani so med zmagovalne ideje razdelili 15.000 evrov sredstev.

"Že dolgo ni dvoma o tem, da so inovacije eden od ključnih dejavnik gospodarskega razvoja in uspeha. To velja tudi za turizem, zato STO posebno pozornost namenja tudi spodbujanju inovativnosti v slovenskem turizmu," so poudarili na turistični organizaciji.

Vse od leta 2004 v slovenskem turizmu podeljujejo priznanje sejalec za inovativne in ustvarjalne turistične dosežke v Sloveniji. V letu 2009 pa so se sejalcem pridružili še snovalci - priznanja in vzpodbude za še neuresničene inovativne projekte, ki še posebej veliko obetajo in bi lahko postali novi sejalci.

Obetavne zamisli so podprte tudi s finančno spodbudo, ki v letošnjem letu znaša 45.000 evrov.

Lani sta nagrado snovalec prejela dva projekta, ki sta uresničila svojo idejo: virtualni poligon Luknja v prihodnost in Slovenija, kulinarična destinacija. Letos prijave za snovalce na STO pričakujejo do 28. februarja.