c S
Na kratko iz gospodarstva 05.02.2019 07:13 Ljubljana, 04. februarja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Za nakup kočevske družbe Govedoreja Kočevje (GO-KO), ki je del skupine Farme Ihan KPM, je na začetku januarja prispelo pet zavezujočih ponudb, poroča Dnevnik. Zainteresirane naj bi za nakup motivirale predvsem visoke subvencije in pa 1700 hektarjev kmetijskih zemljišč, ki jih ima Govedoreja Kočevje v najemu od Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS.

Družba AG, ki ima v lasti družbo Eto Kamnik, je na spletni strani Ajpesa objavila sklic skupščine za 5. marec. Na njej bodo delničarji odločali o predlogu upravnega odbora o pridobivanju lastnih delnic in umiku lastnih delnic, in sicer da jih lahko družba pridobi do petih odstotkov osnovnega kapitala, da nakupna cena ne sme biti nižja od 3,50 evra, in ne višja od 5,25 evra na delnico, ter da jih lahko tudi umakne.

Družba Air France je sporočila, da se je njihova hčerinska družba Hop, ki opravlja tudi lete iz Ljubljane v Pariz, preimenovala v Air France Hop. Ta poteza po njihovih navedbah predstavlja naslednji korak v procesu poenostavitve portfelja blagovnih znamk družbe Air France-KLM z namenom, da bi zagotovili večjo jasnost za stranke in večjo skladnost z globalno ponudbo letalske družbe.

Komisija sejma Ambiente v Frankfurtu je Skazin kuhinjski kompostnik za trajnostno ravnanje z biološkimi odpadki Bokashi Organko 2 uvrstila v izbor 26 izjemnih izdelkov letošnjega sejma, so danes sporočili iz družbe. Na letošnjem sejmu Ambiente se bo sicer predstavilo 4376 razstavljalcev, ki prihajajo iz 168 držav. Ocenjujejo, da bo sejem obiskalo okoli 140 tisoč obiskovalcev z vsega sveta

Krka je v obdobju od 25. januarja do 1. februarja na Ljubljanski borzi odkupila 9556 lastnih delnic v skupni vrednosti 553.763 evrov. S tem je število lastnih delnic povečala na 943.917, kar predstavlja 2,878 odstotka vseh, je danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočila družba.