c S
Na kratko iz gospodarstva 02.02.2019 07:49 Ljubljana, 01. februarja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je sporočilo, da bo 2. in 3. aprila v Parizu francoski specializirani profesionalni sejem industrije in podizvajalcev s področja vesoljskih tehnologij Paris Space Week. Podjetja se za informacije glede stroškov udeležbe lahko obrnejo tudi na ekonomsko svetovalko na slovenskem veleposlaništvu v Parizu, so navedli.

Ekvilib Inštitut je objavil javni poziv za pridobitev certifikata Družini prijazno podjetje. Podjetja in organizacije se lahko v postopek vključijo do konca leta, število mest ni omejeno, bodo pa za vse zainteresirane februarja v Ljubljani pripravili informativni dan, na katerem bodo predstavili certifikat in celoten postopek njegove pridobitve, so sporočili iz inštituta. Doslej je bilo sicer v postopek pridobitve osnovnega certifikata vključenih prek 260 podjetij in organizacij, skupaj pa imajo podjetja s certifikatom preko 82.000 zaposlenih. Inštitut certifikat podeljuje skupaj z ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.