c S
Ryanair z 20-milijonsko četrtletno izgubo 04.02.2019 11:17 London, 04. februarja (STA) - Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je v četrtletju med oktobrom in decembrom lani ustvaril 20 milijonov evrov izgube, medtem ko je v enakem obdobju leto prej zabeležil nekaj manj kot 106 milijonov evrov dobička. Razlog za rdeče številke pripisuje nižjim povprečnim cenam vozovnic.

Poslovanje so poleg nižjih cen vozovnic bremenili tudi večji stroški osebja, višje cene kerozina in kompenzacijska plačila za odložene in odpovedane lete, poročajo tuje tiskovne agencije.

V letalski družbi so povedali, da so v tretjem četrtletju poslovnega leta prepeljali 32,7 milijona potnikov, kar je osem odstotkov več kot v enakem obdobju predlani. Prihodki so se povečali za devet odstotkov na 1,53 milijarde evrov.

Sredi januarja so v družbi predvsem zaradi cenovnih pritiskov drugič znižali letno napoved rezultatov. Letni dobiček naj bi znašal med eno in 1,1 milijarde evrov. Oktobra lani so napoved že oklestili zaradi zaradi grožnje stavk in dražjega kerozina.