c S
S projektom do socialnega inoviranja v Alpski regiji 04.02.2019 07:19 Šentjur, 03. februarja (STA) - Razvojna agencija Kozjansko in Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga iz Vitanja sta se pridružila projektu Alpska strategija socialnega inoviranja (ASIS). Njegov namen je s partnerstvom poskrbeti za razvoj strateških usmeritev pri vzpostavljanju socialnih inovacij v Alpski regiji.

Razvojna agencija in center vesoljskih tehnologij sta bila uspešna s prijavo v projekt, ki bo potekal do sredine aprila 2021. Njegova vrednost znaša dobra dva milijona evrov. Evropski sklad za regionalni razvoj prispeva 1,7 milijona evrov, vrednost upravičenih stroškov za agencijo znaša nekaj več kot 87.000 evrov, za center pa skoraj 115.000 evrov, so za STA povedali v agenciji.

Namen projekta je izboljšanje pogojev za razvoj socialnih inovacij. Tako bodo v regiji raziskali to področje in skušali v izvajanje vključiti čim več ključnih deležnikov. Na koncu projekta bodo predstavili konkretne predloge, na podlagi katerih se bodo lahko oblikovale lokalne, regionalne in nacionalne politike, s katerimi bo mogoče trajnostno spodbujati področja socialnih inovacij, so navedli na agenciji.

Partnerji v projektu so poleg agencije in centra še Univerza Lyon in Oxalis, francosko mesto Lyon, Visoka strokovna šola na Koroškem, nemško podjetje Steinbeis 2i, italijanska občina Torino in gospodarska zbornica Torino, avstrijski mednarodni inštitut za standardizacijo ter švicarska univerza za uporabne znanosti in umetnosti. V izvajanje je vključenih še 16 opazovalcev, kot so ministrstva, občine in regionalne razvojne inštitucije.