c S
Pogodbe o zaposlitvi za določen čas so v Gorenju potekle 190 delavcem 01.02.2019 13:42 Velenje, 01. februarja (STA) - Pogodbe o zaposlitvi za določen čas v velenjskem Gorenju se niso iztekle 325, pač pa 190 delavcem, so za STA povedali v Gorenju. Predsednik podjetniškega sindikata Žan Zeba pa je še naprej trdi, da gre za 325 delavcev, saj uprava Gorenja v svojo številko ne vključuje agencijskih delavcev.

Kot je dejal Zeba, je uprava Gorenja tem delavcem obljubljala zaposlitev za nedoločen čas, s trenutno dinamiko dela pa bodo težko dosegli za letos zastavljene cilje v proizvodnji.

"Po zelo dobrih ocenah na testih naših aparatov nove generacije vsekakor pričakujemo povečanje proizvodnje in zapolnitev proizvodnih zmogljivosti, vseh novih naložb pa bomo najbolj veseli takrat, ko se bodo te tudi zgodile. Želimo si tudi, da bi pri preoblikovanju podjetja upoštevali želje zaposlenih," je dejal Zeba.

Dodal je še, da naj bi uprava Gorenja sredi letošnjega leta zagnala novo linijo proizvodnje pomivalnih strojev, vendar sindikat o tem nima nobenih informacij. Proizvodnjo vgradnih hladilno-zamrzovalnih aparatov pa naj bi Gorenje v naslednjih mesecih preselilo v Valjevo.

Direktor korporativnega komuniciranja v Gorenju Denis Oštir je za STA povedal, da so bili omenjeni delavci zaposleni za določen čas. "In so se pogodbe zdaj iztekle," je dodal.

Zanikal je, da bi se pogodbe o zaposlitvi iztekle 325 delavcem. Kot je dejal, je prejel uradno informacijo kadrovske službe, da so se pogodbe iztekle 190 delavcem.

Ob tem je dodal: "Pogodb o zaposlitvi ne bomo odpovedali niti enemu delavcu, zaposlenemu za določen ali nedoločen čas. Drži pa, da je večjemu številu delavcev v tem času potekla pogodba o zaposlitvi za določen čas. Gre za sezonsko spremembo, ki je v poslovanju podjetja povsem običajna in se dogaja vsako leto večkrat."

Po njegovih besedah se Gorenje namreč prilagaja zahtevam naročnikov in sezonskemu gibanju povpraševanja. Konec lanskega leta pa so zaradi selitve zadnjega dela proizvodnje hladilnih aparatov v Valjevo ustvarjali zalogo vgradnih aparatov, zaradi česar so bile potrebe v proizvodnji večje.